Kuřecí thajská polévka Tom Yum Kai



Kuřecí thajská polévka Tom Yum Kai
Suroviny
Kuřecí prsa 250 g
Šalotka 5 hlaviček
Citronová tráva 2 ks
Limetkové listy 3-4 listy
Galangal nakrájený 4 hrnek
Červená chili, hrubě nasekaná 7 lusků
Rybí omáčka 3 lžičky
Limetková šťáva 1 1/2 polévková lžíce
Voda 3 hrnky
Koriandr 1 polévková lžíce
Postup přípravy receptu

1

Na pánvi orestujte pokrájený galangal, limetkové lístky a citronovou trávu (nakrájená příčně na proužky) dokud neucítíte silnou vůni. Poté ihned zalijte vodou a přidejte kuřecí maso a rybí omáčku.

2

Po změknutí kuřete přidejte šalotku a několik minut ještě povařte dokud šalotka není jemně křupavá. Šalotka nesmí být rozměklá.

3

Přidejte nakonec limetkovou šťávu, chilli a koriandr. Pokud je polévku potřeba dosolit, přidejte ještě rybí omáčku na dochucení.
Poznámka
Velice lahodná varianta polévky Tom Yum Kai (Tom Yum Gai) zvaná Tom Yum Kai Nam Sai. Do této polévky se nepřidává kokosové mléko ani chilli pasta (nam prik pao). Vynikne tak přirozená silná chuť koření a bylinek. Této polévky nebudete mít nikdy dost!

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací