Mořské plody s chilli omáčkou (nam prik pao)



Mořské plody s chilli omáčkou (nam prik pao)
Suroviny
Čerstvé loupané krevety 3 ks
Kalamáry 5 ks
Galangal nakrájený 1 hrnek
Citronová tráva 1/4 hrnku
Limetkové listy 3 listy
Červená chilli paprika 5 lusků
Koriandr 4 polévkové lžíce
Rybí omáčka 2 lžičky
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Chili omáčka (nam prik pao) 1 polévková lžíce
Cukr 1/2 lžičky
Neslazené kondenzované mléko 1 polévková lžíce
Voda 2 polévkové lžíce
Rostlinný olej 1 polévková lžíce
Postup přípravy receptu

1

Na rozpálený olej na pánvi přidejte pokrájený galangal, nakrájenou citrónovou trávu, limetkové listy a nakrájené chilli a chvíli orestujte.

2

Přidejte krevety, chobotnice (kalamáry) a rybí omáčku, chilli pastou, cukr, mléko a vodu a smažíme spolu, dokud kalamáry a krevety nejsou hotové.

3

Nakonec přidejte limetkovou šťávu akoriandr a dobře promíchejte.
Poznámka
Lahodný pokrm s mořskými plody. Krevety a chobotnice smažené s chilli pastou dodávají jídlu ostrou a delikátní chuť. Podává se s jasmínou rýží.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací