Pálivá polévka s pečeným kuřetem a třemi druhy hub
Suroviny
Pečené kuře 350 g Slámová houba (kukmák sklepní) 50 g Hlíva ústřičná 50 g Shiitake houba 50 g Koriandr 1/2 hrnku Galangal 3 Lemongrass krájený 3 ks Limetkové listy 4 listy Červená chili, hrubě nasekaná 5 lusků Voda 3 hrnky Rybí omáčka 3 polévkové lžíce Limetková šťáva 2 polévkové lžíce Chili omáčka (nam prik pao) 3 polévkové lžíce Neslazené kondenzované mléko 3 polévkové lžíce
Postup přípravy receptu
1
Dejte vařit vodu, přidejte citrónovou trávu, listy limetky, nakrájený galangal a všechny houby.
2
Až budou houby hotové (cca 10 minut), tak přidejte grilované kuřecí maso a ochuťte rybí omáčkou.
3
Do vařící polévky přidejte limetkovou (citrónovou) šťávu, chili pastu, mléko, červené chilli, čerstvý koriandr, dobře promíchejte a servírujte.
Poznámka
Toto je varianta Tom Yum polévky s odlišnou příchutí. Jedná se o kuřecí polévku s opečeným kuřecím masem, která je vynikající a velmi chutná. Ingredience přidávejte v pořadí podle postupu, docílíte tak vyvážené a lahodné chuti.