Rybí steak s bylinkami na citronové trávě



Rybí steak s bylinkami na citronové trávě
Suroviny
Mořská ryba (např. treska) na plátky 400 g
Šalotka 3 ks
Citronová tráva krájená 4 ks
Plátky zázvorů 5 sklenic
Limetkové listy 5 listů
Chili papričky 7 lusků
Palmový či kokosový cukr 80 g
Voda 2 hrnky
Kořen koriandru 3 kořeny
Tamarindová štáva 1 lžíce
Sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy receptu

1

Orestujeme rybu do změknutí. Šalotku, citrónovou trávu, zázvor, kaffirové listy, koriandrové kořeny a sušené chilli přidáme k rybě a promícháme.

2

Podlijeme vodou, přidáme sůl, tamarindovou šťávu a cukr a mírně podusíme. Můžeme podávat.
Poznámka
Restovaný rybí steak s bylinkami s nádhernou vůní. Podává se s rýží.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací