Smažená ryba s chilli a nam prik pao



Smažená ryba s chilli a nam prik pao
Suroviny
Ryba nakrájené na plátky 250 g
Červená paprika (kapie) 50 g
Rozmáčknutý česnek 5 stroužků
Pečené arašídy 2 polévkové lžíce
Chili paprička nakrájená 1/4 hrnku
Jarní cibulka 1 ks
Chilli sojová pasta (nam prik pao) 1 polévková lžíce
Cukr 1 1/2 lžičky
Sezamový olej 1 lžička
Čínský likér (čínské víno) 1 polévková lžíce
Voda 2 polévkové lžíce
Karotka 8 plátků
Rostlinný olej 1 polévková lžíce
Rostlinný olej pro smažení polévková lžíce
Postup přípravy receptu

1

Nakrájejte rybu (tresku, sleďe atd, ale můžete použít i sladkovodní druh) na plátky. Rozpalte v pánvi olej a rybu osmažte dokud nebude měkká. Rybu vyjměte.

2

Rozpalte nový olej na pánvi, přidáme rozmáčknutý pokrájený česnek, chilli papričky a orestujeme. Přidáme nakonec cibulku, mrkev, červenou papriku a smažíme krátce dohromady.

3

Poté vmíchejte čínský likér, dokud se alkohol neodpaří. Přidejte chili omáčku, hnědý cukrem, vodu a mírně poduste.

4

Přidejte do omáčky ryby, arašídy a promíchejte na rozpálené pánvi dohromady. Můžeme podávat.
Poznámka
Delicious kuchyně v čínském stylu. Podáváme s rýží.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací