Smažené krevety s kaštany



Smažené krevety s kaštany
Suroviny
Čerstvé loupané krevety 200 g
Vařené kaštany 100 g
Kešu ořechy 1/4 hrnku
Sušené chilli, nakrájené na plátky 3 lusky
Jarní cibulka 1 ks
Ústřičná omáčka 1 polévková lžíce
Sladká sójová omáčka 1 polévková lžíce
Čínský likér (čínské víno) 2 lžičky
Kukuřičná mouka 1 lžička
Voda 2 polévkové lžíce
Rostlinný olej pro smažení 1 polévková lžíce
Rostlinný olej pro smažení 1 polévková lžíce
Polohrubá mouka 1 polévková lžíce
Postup přípravy receptu

1

Krevety obalte v polohrubé mouce. Smažte v horkém rostlinném oleji spolu s kešu ořechy dokud krevety nezčervenají. Poté přidejte nakrájenou jarní cibulku a mírně orestujte a celý obsah pánve připravte na talíř.

2

Do horkého oleje nalijte ústřicovou omáčku, sojovou omáčku, čínský likér. Pisypte kukuřičnou mouku, promíchejte a odstavte.

3

Smažené krevety s cibulkou, kešu ořechy a vařené kaštany zalijte omáčkou a posypte sušeným chilli papričkami.
Poznámka
Jedná se o jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Míchá se s křupavými kešu ořechy a vařenými kaštany. Podává se s rýží.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací