Smažené kuřecí maso se zelenou kari pastou



Smažené kuřecí maso se zelenou kari pastou
Suroviny
Kuřecí prsa 350 g
Zelená curry pasta 2 polévkové lžíce
Kokosové mléko 1/4 hrnku
Rybí omáčka 2 polévková lžíce
Palmový či kokosový cukr 2 lžičky
Lilek 1/4 hrnku
Sladká bazalka (listy) 1/4 hrnku
Limetkové listy 3 listy
Rostlinný olej 1 polévková lžíce
Pepř mletý 1/2 lžičky
Směs na obalování smaženého těsta 100 g
Voda 150 g
Červená čili paprika nakrájená na plátky 1/2 lusku
Postup přípravy receptu

1

Rostlinný olej pro smažení rozpálíme na pánvi.

2

Smíchejte mouku na smažení (směs na obalování), studenou vodu, rybí omáčku (1 lžíci) s pepřem dohromady, dobře promíchejte a ve směsi obalte kuřecí kousky (kuřecí prsa).

3

Přidejte obalené maso do horké pánve, přidejte zelenou pastu z kari, rozmícháme a smažíme. Nakonec přidáme kokosové mmléko a ještě ochutíme rybí omáčkou.

4

Přidejte lilek, listy bazalky, limetkové listy, chilli a smíchejte dohromady se směsí na pánvi. Chvíli povařte dokud lilek nebude měkký (cca 3-5 minut).
Poznámka
Delicious ostré menu. Smažené kuřecí maso se zelenou pastou z kari. Zelená barva curry je dobrá pro výslednou barvu pokrmu. Přidejte thajské bylinky podle vašeho vkusu.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací