Červené kari s vepřovou kližkou



Červené kari s vepřovou kližkou
Suroviny
Vepřová kližka 400 g
Červená kari pasta 2 1/2 polévková lžíce
Kokosové mléko 3 hrnky
Rybí omáčka 1 polévková lžíce
Palmový či kokosový cukr 2 lžičky
Limetkové listy 4 listy
Lilek 1/4 hrnku
Červená čili paprika nakrájená na plátky 1/2 lusk
Rostlinný olej 1 polévková lžíce
Postup přípravy receptu

1

Vložte olej na rozehřátou pánev. Přidejte kari pastu a rozmíchejte.

2

Přidejte dostatečně vařená vepřovou kost nebo kližku, přidejte kokosové mléko a kokosový cukr, rybí omáčkou, dobře promíchejte, a restujte, dokud není vše promíchané.

3

Vložte limetkové listy, papriku a lilek, chvíli poduste a servírujte.
Poznámka
Delikátní thajské menu s červenou curry pastou. Pálivá kari pasta se silnou vůní, promíchaná s vepřovou kližkou. Lahodný mix thajských bylin a kokosového mléka.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací