Vepřová kližka 400 g Červená kari pasta 2 1/2 polévková lžíce Kokosové mléko 3 hrnky Rybí omáčka 1 polévková lžíce Palmový či kokosový cukr 2 lžičky Limetkové listy 4 listy Lilek 1/4 hrnku Červená čili paprika nakrájená na plátky 1/2 lusk Rostlinný olej 1 polévková lžíce
Postup přípravy receptu
1
Vložte olej na rozehřátou pánev. Přidejte kari pastu a rozmíchejte.
2
Přidejte dostatečně vařená vepřovou kost nebo kližku, přidejte kokosové mléko a kokosový cukr, rybí omáčkou, dobře promíchejte, a restujte, dokud není vše promíchané.
3
Vložte limetkové listy, papriku a lilek, chvíli poduste a servírujte.
Poznámka
Delikátní thajské menu s červenou curry pastou. Pálivá kari pasta se silnou vůní, promíchaná s vepřovou kližkou. Lahodný mix thajských bylin a kokosového mléka.