Thajský salát s grilovaným kuřetem



Thajský salát s grilovaným kuřetem
Suroviny
Pečené kuře
Zelené jablko nakrájené 50 g
Červené jablko nakrájené 50 g
Plátky hroznů 30 g
Guava (plátky) 40 g
Majonéza 60 g
Bílý pepř prášek 1/4 lžičky
Houbová omáčka 1 polévková lžíce
Bílá sojová omáčka 2 lžičky
Postup přípravy receptu

1

Nakrájíme jablka i guavu (možno nahradit zelenou hruškou) na úzké plátky, hrozny přepůlíme, přidáme k nakrájenému ovoci majonézu a promícháme.

2

Přidáme pepřové , houbovou omáčku, sojovou omáčku, dobře promícháme a necháme asi 30 minut odležet.

3

Opečeme (ogrilujeme) kuřecí prso a nakrájíme na proužky.

4

Salát poklademe kuřecími plátky.
Poznámka
Různé ovoce včetně hroznového vína a jablek smíchané s dresinkem. Podáváme s grilovaným kuřecím masem. Bez přílohy či s jasmínovou rýží.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací