Mleté vepřové maso 100 g Bílé zelí nakrájené 100 g Karotka 5 plátků Mořské řasy 20 g Jarní cibulka 1 polévková lžíce Celerová nať 1 polévková lžíce Kořen koriandru 1 kořen Rozmáčknutý česnek 2 stroužky Pepř celý 1/8 lžičky Pepř mletý 1/8 lžičky Mořská sůl 1/4 lžičky Rybí omáčka 1 1/2 lžičky Voda 2 1/2 hrnku Sojová omáčka klasická 1/2 lžičky
Postup přípravy receptu
1
Smíchejte vepřové maso, pepř a sůl. Udělejte masové kuličky.
2
Do vařící vody vložte kořeny koriandru, roztlačené (nikoliv rozmačkané) stroužky česneku, kuličky pepře a vepřové kuličky. vařte dokud kuličky nebudou měkké. Nakonec přidejte do vařící polévky mrkev.
3
Přidejte rybí omáčkou a sójovou omáčku. Znovu povařte, nakonec přidejte mořské řasy a posypte nakrájenou jarní cibulkou a pokrájenou natí celeru.
Poznámka
Jemná thajská vepřová polévka s mořskými řasami. Vynikající chuť.