Vepřová polévka s mořskými řasami



Vepřová polévka s mořskými řasami
Suroviny
Mleté vepřové maso 100 g
Bílé zelí nakrájené 100 g
Karotka 5 plátků
Mořské řasy 20 g
Jarní cibulka 1 polévková lžíce
Celerová nať 1 polévková lžíce
Kořen koriandru 1 kořen
Rozmáčknutý česnek 2 stroužky
Pepř celý 1/8 lžičky
Pepř mletý 1/8 lžičky
Mořská sůl 1/4 lžičky
Rybí omáčka 1 1/2 lžičky
Voda 2 1/2 hrnku
Sojová omáčka klasická 1/2 lžičky
Postup přípravy receptu

1

Smíchejte vepřové maso, pepř a sůl. Udělejte masové kuličky.

2

Do vařící vody vložte kořeny koriandru, roztlačené (nikoliv rozmačkané) stroužky česneku, kuličky pepře a vepřové kuličky. vařte dokud kuličky nebudou měkké. Nakonec přidejte do vařící polévky mrkev.

3

Přidejte rybí omáčkou a sójovou omáčku. Znovu povařte, nakonec přidejte mořské řasy a posypte nakrájenou jarní cibulkou a pokrájenou natí celeru.
Poznámka
Jemná thajská vepřová polévka s mořskými řasami. Vynikající chuť.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací